Aardbeienjam

Bereidingtijd: 50 minuten

Ingrediënten:
1 kilo aardbeien
½ kilo geleisuiker of suiker

Overig:
Gewone pot
weckpot
Pan met deksel voor heet water
Thermometer

Bereiding:
1. Was de aardbeien en laat deze uitlekken in een vergiet.
2. Doe de suiker en aardbeien in een pan. Goed roeren en het mengsel aan de kook brengen.
3. Laat het zachtjes pruttelen. Wacht tot het een gelei is geworden. Dit kan je testen door wat druppels op een koud bord te laten vallen.
4. Doe de jam in een uitgekookte pot als het de juiste dikte heeft. Laat het 5 minuten op de kop staan en zet het dan weer rechtop.
5. Doe de aardbeienjam in de weckpot en sluit de pot met het deksel, de elastieken ring en de inmaakklemmen. Verwarm de weckpot met aardbeienjam voor 15 minuten in water van 90 °C graden.
6. Laat de weckpotten afkoelen en verwijder de inmaakklemmen.
7. Nu kun je de jam een heel lange tijd bewaren. Let op: Geleisuiker is beperkt houdbaar terwijl gewone kristalsuiker onbeperkt houdbaar is.