Perziken inmaken

Ingrediënten:
500 gram suiker
250 gram bruine suiker
1,5 kilo kleine perziken
1 liter water

Overig:
weckpot
Pan met deksel voor heet water
Thermometer

Bereiding:
1. Snijd met een mesje een kruisje aan de onderkant van de perzikjes.
2. Leg de perziken 15 seconden in kokend water. Laat ze daarna schrikken onder koud water. Nu kun je gemakkelijk de schil verwijderen.
3. Snijd de perziken in tweeën en verwijder de pitten.
4. Kook het water en los de suiker hierin op (zoetstof of stevia kan je ook gebruiken in plaats van suiker). Kook de perziken 1 minuut mee in het water met de suiker.
5. Haal de perziken uit de suikeroplossing.
6. Steriliseer de weckpot en doe de perziken erin. Vervolgens giet je de suikeroplossing over de perziken heen.
7. Sluit de weckpot met de elastieken ring, het deksel en de inmaakklemmetjes. Zet de weckpot 20 minuten in water van 80 °C .