Ingrediënten
- Yoghurt (magere, Griekse of met een smaakje)
- Verse vijgen
- Hazelnoten (geroosterd)
Tijd
5 minuten
(hazelnoten hebben ongeveer 1:15 uur nodig voor het roosteren en rusten)
Bereidwijze yoghurt met verse vijgen
- Plaats de gewenste hoeveelheid yoghurt in je WECK pot
- Snij je vijgen
- Plaats de gewenste hoeveelheid vijgen op je yoghurt
- Gooi vervolgens paar geroosterde hazelnoten over je yoghurt met vijgen
- Geniet van je gezonde ontbijt of heerlijke tussendoortje!
- Verwarm je oven voor op 175 graden
- Leg wat bakpapier op een bakplaat en strooi daar je hazelnoten overheen. Zorg er wel voor dat je maar één laag hazelnoten hebt en dat ze elkaar niet aanraken
- Plaats je bakplaat in de oven voor ongeveer 4 minuten
- Haal je hazelnoten na 4 minuten uit de oven en roer ze met een houten lepel door elkaar. We doen dit zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden
- Plaats ze nu voor nog 4 minuten in de oven. Je hazelnoten zullen dus in totaal 8 minuten in de oven zitten
- Haal je hazelnoten uit de oven en verzamel ze in een theedoek. Wrijf ze in de doek tegen elkaar, om het velletje (wat vaak bitter is) af te halen
- Laat je hazelnoten nu ongeveer 1 uur rusten, totdat ze lekker afgekoeld zijn
-
Hazelnoten roosteren