Yoghurt met verse vijgen

Ingrediënten

  • Yoghurt (magere, Griekse of met een smaakje)
  • Verse vijgen
  • Hazelnoten (geroosterd)

Tijd
5 minuten
(hazelnoten hebben ongeveer 1:15 uur nodig voor het roosteren en rusten)

Bereidwijze yoghurt met verse vijgen

  • Plaats de gewenste hoeveelheid yoghurt in je WECK pot
  • Snij je vijgen
  • Plaats de gewenste hoeveelheid vijgen op je yoghurt
  • Gooi vervolgens paar geroosterde hazelnoten over je yoghurt met vijgen
  • Geniet van je gezonde ontbijt of heerlijke tussendoortje!
    • Hazelnoten roosteren

      • Verwarm je oven voor op 175 graden
      • Leg wat bakpapier op een bakplaat en strooi daar je hazelnoten overheen. Zorg er wel voor dat je maar één laag hazelnoten hebt en dat ze elkaar niet aanraken
      • Plaats je bakplaat in de oven voor ongeveer 4 minuten
      • Haal je hazelnoten na 4 minuten uit de oven en roer ze met een houten lepel door elkaar. We doen dit zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden
      • Plaats ze nu voor nog 4 minuten in de oven. Je hazelnoten zullen dus in totaal 8 minuten in de oven zitten
      • Haal je hazelnoten uit de oven en verzamel ze in een theedoek. Wrijf ze in de doek tegen elkaar, om het velletje (wat vaak bitter is) af te halen
      • Laat je hazelnoten nu ongeveer 1 uur rusten, totdat ze lekker afgekoeld zijn