Tips & trucjes

header-decoratie-taartje

De kant-en-klare Taart in pot is de  basis van een compleet versierd taartje.
Je mag en kan het taartje helemaal decoreren naar je eigen wens. In de supermarkt kan je al diverse decoraties kopen, zoals slagroom, botercrème, strooisels en glazuur. Natuurlijk zijn er ook speciale kook of bak winkels met een groot assortiment aan keukengerei en taartdecoraties. Bovendien verkopen wij in onze webshop losse versieringen bij de taartjes.  Maak je eigen creatie van een feestelijk en smakelijk taartje voor elke gelegenheid! Ter inspiratie hebben wij een aantal voorbeelden van gedecoreerde taartjes.

header-hergebruik

Je hebt kunnen genieten van een overheerlijk taartje. Alleen wat kan je nu doen met de overgebleven WECK pot? Er zijn veel verschillende en leuke manieren om de weckpot te hergebruiken. De ideeën hiervoor zijn eindeloos. Met een klein beetje verbeelding kan de weckpot worden omgetoverd tot een geweldig bruikbaar product.

Wij geven graag wat ideeën voor hergebruik van de weckpot.

header-minituin

Maak je eigen minituin
Verse kruiden in de keuken, altijd handig! De weckpot kan perfect worden gebruikt voor je eigen kwekerij.

Wat heb je nodig?
Weckpot
Kiemzaadjes
Potgrond

  1. Week het etiket van de weckpot met heet water.
  2. Bevochtig de potgrond en plaats het in de weckpot. Verspreid de zaadjes over de grond.
  3. Zorg ervoor dat de zaadjes goed gehusseld zijn en niet op elkaar liggen.
  4. Laat de kruiden rustig groeien en verzorg ze met liefde. Geef ze af en toe een beetje water.
  5. Geniet van je eigen verse kruiden. Simpel en lekker!

header-decoratie

De weckpot is zeer geschikt als decoratie voor je eigen interieur.

Vrolijke lichtjes maken de sfeer in de woonkamer een stuk gezelliger!
Doe een laagje zand, schelpjes of steentjes in de weckpot. Plaats er een kaars of een waxinelichtje bovenop. De buitenkant van de weckpot kan je met strikjes, plakstickertjes, verf of andere decoratiespulletjes versieren. Decoreer de weckpot helemaal naar je eigen stijl. Steek de kaars of waxinelichtje aan en je hebt een heel leuk lichtje!

Natuurlijk kan je de weckpot ook gebruiken als opbergpot. Van alles kan je erin bewaren! Koekjes, snoepjes, suiker, kruiden en noem maar op! De opbergpot kan je aan de buitenkant ook decoreren met mooie versieringen. Wees creatief en bewaar je koekjes in een mooie opbergpot.

header-recepten

De weckpot vullen met een zelfgemaakte taart of andere zelfgemaakte producten? Wij hebben voor jou wat lekkere recepten op een rijtje gezet.

Aardbeienjam

Bereidingtijd: 50 minuten

Ingrediënten:
1 kilo aardbeien
½ kilo geleisuiker of suiker

Overig:
Gewone pot
weckpot
Pan met deksel voor heet water
Thermometer

Bereiding:
1. Was de aardbeien en laat deze uitlekken in een vergiet.
2. Doe de suiker en aardbeien in een pan. Goed roeren en het mengsel aan de kook brengen.
3. Laat het zachtjes pruttelen. Wacht tot het een gelei is geworden. Dit kan je testen door wat druppels op een koud bord te laten vallen.
4. Doe de jam in een uitgekookte pot als het de juiste dikte heeft. Laat het 5 minuten op de kop staan en zet het dan weer rechtop.
5. Doe de aardbeienjam in de weckpot en sluit de pot met het deksel, de elastieken ring en de inmaakklemmen. Verwarm de weckpot met aardbeienjam voor 15 minuten in water van 90 °C graden.
6. Laat de weckpotten afkoelen en verwijder de inmaakklemmen.
7. Nu kun je de jam een heel lange tijd bewaren. Let op: Geleisuiker is beperkt houdbaar terwijl gewone kristalsuiker onbeperkt houdbaar is.

Perziken inmaken

Ingrediënten:
500 gram suiker
250 gram bruine suiker
1,5 kilo kleine perziken
1 liter water

Overig:
weckpot
Pan met deksel voor heet water
Thermometer

Bereiding:
1. Snijd met een mesje een kruisje aan de onderkant van de perzikjes.
2. Leg de perziken 15 seconden in kokend water. Laat ze daarna schrikken onder koud water. Nu kun je gemakkelijk de schil verwijderen.
3. Snijd de perziken in tweeën en verwijder de pitten.
4. Kook het water en los de suiker hierin op (zoetstof of stevia kan je ook gebruiken in plaats van suiker). Kook de perziken 1 minuut mee in het water met de suiker.
5. Haal de perziken uit de suikeroplossing.
6. Steriliseer de weckpot en doe de perziken erin. Vervolgens giet je de suikeroplossing over de perziken heen.
7. Sluit de weckpot met de elastieken ring, het deksel en de inmaakklemmetjes. Zet de weckpot 20 minuten in water van 80 °C .